Трансфери 

Каква вратарска екипировка да си изберем

Обичате да играете футбол? Намирате този вид спорт за вълнуващ, увлекателен и интригуващ? Е, ако това е точно така, то значи със сигурност ще Ви е необходима и специална екипировка, с която да се подвизавате в света на спорта, без да срещате каквито и да е трудности. Независимо дали сте нападател, или вратар, и в двата случая ще Ви трябва удобен за носене екип, който да се поддържа и лесно. Важна предпоставка за избора на футболни дрехи, обувки и аксесоари, това е и колко често тренирате. Ако ритате топка всеки ден, си осигурете повече на брой екипи, които да сменяте ежедневно. 

Каква вратарска екипировка да изберем

Вратарските екипировки са малко по-различни от другите видове, защото са предназначени да осигурят надеждна защита от удари на играча. Тъй като вратарите са сред най-важни фигури за 11-членния отбор, те трябва да се чувстват напълно подготвени да поемат приближаващата топка, разполагайки с чифт вратарски ръкавици на ръцете и не само това. 

Удобна тениска и панталони, футболни обувки и протектори – всеки един от тези елементи е задължителен по време на игра. Изберете маркова вратарска екипировка от онлайн магазин Декатлон и се впуснете в надпреварата напълно подготвени.

Как да изберем правилния размер вратарски ръкавици

Обиколката на дланта е факторът, който ще определи в какви размери да бъдат ръкавиците за вратари. Избраният модел е добре да приляга напълно на ръката, а латексовите длани са допълнително удобство за бранителя на футболната врата. Ръкавиците целят постигането на пълно сцепление с топката, за да може тя да бъде здраво уловена, без да се изплъзне. Всички видове ръкавици за вратари разполагат и със специални каишки на китката, които могат да се регулират по желание. 

Какво е хубаво да знаем преди покупка

Всяка една покупка трябва да бъде добре обмислена. Избор на вратарска екипировка или друг вид спортни стоки – и в двата случая трябва да насочим внимание към:

  • Разнообразието в магазина;
  • Предлаганото качество;
  • Нивото ни на подготовка;
  • Целите и нуждите;
  • Заделения бюджет.

Когато инвестираме в екип за футбол, който да включва и необходимите аксесоари, трябва да изберем най-доброто, за да сме сигурни, че няма да има нещо, което да помрачи спортния ни хъс. За да са футболните срещи успешни, а победите да стават все повече, трябва да са налице не само умения от наша страна, но и отлична подготовка. Купете вратарска екипировка от Декатлон и се насладете на играта.

Последни публикации

Leave a Comment