Новини 

Ловни дрехи или хитови възможности за топла зима на открито

Всеки, който обича да прекарва време сред природата, независимо от условията и сезона, знае колко опасности се крият в студените зимни нощи. На първите места е рискът от премръзване, за предотвратяването на който са създадени редица видове оборудване за планина. С течение на годините се изработват все по-добри ловни дрехи, даващи възможност за предпазване от простуда всеки, който прекарва повече време в сурови условия. Изработени от качествени материи, специализираните дрехи са дишащи и абсорбиращи влагата, а пред новите идеи за ловни дрехи или хитовите възможности за топла зима на открито, стоят производители, като Sitka и Harkila. Друго ново и иновативно са дрехите с нагреватели от Nordic Heat, които могат да сбъднат мечтата на всеки, обичащ разходките в планината, колкото и студено да е навън. Елеците и универсалните блузи, са снабдени с нагряващи части в областта на гърба и кръста, както и отпред, за да може при включване на коя да е степен на нагряване, топлината да се разпространи навсякъде по горната част на тялото.

Батериите, с които вървят дрехите с нагреватели, са издръжливи до 3 часа, ако са заредени добре и то, при непрекъсната употреба на максимална температура. Това означава, че можете да се радвате на топлината и комфорта на открито, като включите нагряващите дрехи на 54º, което е най-високата степен. Планинари и любители, ловци и хора, които решават да си направят разходка в студено време, могат да останат очаровани от възможността да носят върху себе си самогенерираща се топлина. Това е нещо подобно на старите електрически одеяла, но с тази разлика, че в този случай се използват достатъчно издръжливи батерии. Както горни дрехи, така и панталони и дори шапки с нагряване, могат да свършат чудесна работа, както в комплект, така и поотделно. За екстремни спортове, както и за каране на колело в града, също могат да бъдат много подходящи комбинативните варианти на шапката-яка. Изработена така, че да осигури напълно безопасна топлина на главата или врата, според начина, по който се носи в продължение на часове.

За панталоните и останалите ловни дрехи на батерии нещата стоят по същия начин. Както всеки знае от личен опит, точно крайниците са най-застрашени от измръзване, поради което са измислени и стелки и ръкавици, носещи топлина. Към стелките, може да се прикачи удължаващ кабел, който се свързва с външна батерия със стандартен USB накрайник, като последната може да бъде удобно поставена в джоба на панталона. Powerbank-а и нагревател за ръце от Nordic Heat е подходящо многофункционално устройство, което може да топли ръцете, може да се изпозва като външна батерия за стелките, а също така и да зарежда, например телефон. Към цялата тази иновативна гама от продукти има и ръкавици с нагряване, които са с топлещи нишки разположени около цялата длан или по протежение на пръстите, давайки ни шанс не просто да си усещаме ръцете, но и да боравим с тях с лекота и удоволствие. Ето как високите температури, които дават спокойствие и усмивка, могат да са наши спътници не само, докато стоим в хижата до камината, но и по време на дълги преходи из зимните гори и планини. Повече информация дават zarimex.eu, наред с още полезни допълнения към оборудването. Изберете сами.

 

Последни публикации

Leave a Comment