Европейско първенство 2024 

Украинските футболисти поискаха треньорът да напусне съблекалнята след загубата от Румъния на Евро 2024

Украинският национален отбор преживя тежко поражение от Румъния в първия кръг на груповата фаза на Евро 2024. Румънците разгромиха “жълто-сините” с три безответни гола, при почти пълно отсъствие на шансове за украинците. Считани за фаворити, украинците реагираха тежко на тази загуба и сега предстои трудна битка за място в плейофите.

Едно от основните разочарования за украинския отбор беше вратарят Андрей Лунин. След отличен сезон в “Реал” Мадрид, където зае мястото на травмирания Тибо Куртоа и спечели конкуренцията с Кепа Арисабалага, Лунин допусна сериозни грешки в мача с Румъния. Първият гол за румънците дойде след неуспешен износ на топката от страна на вратаря, която попадна директно на крака на противник, и Николае Станчу откри резултата с далечен удар. Вторият гол също бе резултат на грешка на Лунин, който пропусна неособено коварен удар на Резван Марин.

След мача Лунин призна отговорността си за неуспеха: „Искам да се извиня на отбора, на всички. Още нищо не е свършило. Нямаме избор, трябва бързо да се възстановим и да се концентрираме върху следващия мач, да направим всичко възможно и невъзможно, за да продължим напред,“ заяви вратарят.

Останалите футболисти също чувстваха отговорността за загубата и след финалния сигнал помолиха треньора Сергей Ребров да напусне съблекалнята, за да обсъдят мача сами. Това бе съобщено от Goal.

„Всички се извиниха,“ разказа главният треньор Сергей Ребров. „Убеден съм, че играчите чувстват, че не са направили достатъчно. Днес, за съжаление, не показахме нашето ниво и сега трябва да бъдем по-сериозни към следващия мач. Румъния е добър отбор. Казвал съм това и преди, това е футболна нация. Те умеят да играят и го показаха днес. Всички са недоволни. Тази вечер ще анализираме играта, а утре ще говорим с играчите, но днес става въпрос за емоции.“

В следващия кръг Украйна ще се срещне със Словакия, която започна с победа над Белгия (1:0). В заключителния мач от груповата фаза „жълто-сините“ ще играят с „червените дяволи“. В момента украинците заемат последното място в група E.

Последни публикации

Leave a Comment