Европейско първенство 2024 

УЕФА налага по-строги мерки за сигурност след инцидент с фенове и Роналдо

УЕФА обяви нови, по-строги мерки за сигурност след инцидента с Кристиано Роналдо по време на мача между Португалия и Турция. Един от най-запомнящите се моменти от мача беше, когато 10-годишният фен Берат нахлу на терена и си направи селфи с Роналдо, което стана вирусно в социалните мрежи. Въпреки популярността на снимката, УЕФА наложи наказание на детето.

Момчето, което било на стадиона с баща си, излъгало, че отива до тоалетната, но вместо това се качило на пейката и нахлу на терена. “Изведнъж го видях на върха на пейката, а след това той нахлу на терена,” разказва баща му, Четин. За нахлуване на терена по време на мач съществуват сериозни наказания. В случая на Берат, минималното наказание е глоба от УЕФА. Въпреки това, поради възрастта му, момчето е освободено от по-тежки санкции, но му е забранено да посещава оставащите мачове от Евро 2024. Бащата също може да понесе отговорност за действията на сина си.

УЕФА изрази сериозна загриженост след инцидента, при който петима фенове нахлуха на терена, всички с намерението да се снимат с Роналдо. Европейският футболен съюз заяви, че ще предприеме сериозни мерки за затягане на сигурността на стадионите по време на оставащите мачове от Евро 2024. “Безопасността на стадиона, на терена и на останалите места е основен приоритет на УЕФА, Германския футболен съюз и Евро 2024. За тази цел на арените ще бъдат въведени допълнителни мерки за сигурност, за да се изпълнят още повече изискванията на турнира и да се предотвратят подобни инциденти. Напомняме ви, че всяко навлизане на терена представлява нарушение на правилата и ще доведе до искане за напускане на стадиона, забрана за посещение на всички останали мачове и подаване на официално наказателно обвинение,” се казва в изявление на УЕФА.

Старши треньорът на Португалия, Роберто Мартинес, също изрази загрижеността си относно безопасността на играчите, като отбеляза, че намеренията на избягалите фенове могат да бъдат опасни. Тези нови мерки на УЕФА са насочени към осигуряване на безопасността и сигурността на всички участници и зрители по време на футболните мачове от Евро 2024.

Последни публикации

Leave a Comment