Европейско първенство 2024 

Грандиозно посрещане за еврошампиона Испания

Националният отбор на Испания отпразнува триумфално спечелената титла на Евро 2024, посрещнат като герои в родината си. Празненствата започнаха с визити при краля и премиера на Испания, които изразиха своята гордост и благодарност към отбора.

След пристигането си в Мадрид, селекцията на Луис де ла Фуенте се отправи към двореца „Сарсуела“, където бе приета от краля на Испания – Фелипе VI. Кралското семейство лично поздрави футболистите, а Фелипе VI благодари за техните усилия и радостта, с която играят. „Благодаря ви за вашите усилия и за това, че играете така, както играете. Не само от техническа гледна точка, но и за радостта, с която го правите. Вашето наследство е огромно. Благодаря ви за това, което дадохте“, подчерта кралят.

След това „Ла Фурия Роха“ потегли към двореца “Монклоа“, където бяха приветствани от испанския премиер Педро Санчес. В своята реч, министър-председателят изрази гордостта на нацията и благодари на отбора за четвъртата европейска титла, спечелена в Берлин. „Поздравявам нашите шампиони! Поздравявам всички вас! Бих искал да ви благодаря за това, че показахте най-добрата версия на Испания. Играта ви беше чиста и красива. Понякога най-добрият не печели, но ние играхме като на кино и спечелихме четвърта европейска титла за Испания“, заяви Санчес.

Кулминацията на празненствата бе шампионският парад по главните улици на Мадрид. Хиляди фенове се събраха да отпразнуват триумфа на своите герои. Испанските футболисти се отправиха към специално изградената трибуна на площад „Сибелес“, където вдигнаха европейската купа пред ликуващата тълпа.

Това грандиозно посрещане затвърди мястото на испанския национален отбор в историята на футбола, като първият тим, спечелил четири европейски титли и постигнал седем поредни победи в едно издание на шампионата. Испания отново показа на света своята доминация и неповторим дух.

Последни публикации

Leave a Comment