България По света 

България се изправя срещу Словения, Норвегия и Кипър в турнира на УЕФА – Лига на нациите

“А” националният отбор на България ще се изправи срещу тимовете на Словения, Норвегия и Кипър в новия турнир на УЕФА Nationas League (Лига на нациите). Това отреди жребият за определяне на групите, който бе изтеглен днес в Лозана, Швейцария. Тимът ни попадна в група 3 на Лига ”C”.

Мачовете ще се играят през септември, октомври и ноември 2018 г.

В турнира участват всички 55 европейски федерации със своите “А” национални отбори. Те са разделени в 4 дивизии в зависимост от коефициента си в Националната ранглиста на УЕФА, която е различна от класацията за национални отбори на ФИФА. България се състезава в Лига “C”. Всяка една лига е съставена от три или четири групи с по четири или три отбора. Във всяка група ще се играе на разменено гостуване, подобно на европейските квалификации. Победителите във всяка група се класират за по-горната дивизия на следващото издание на Nations League, a заелите последно място – изпадат в по-долна лига, ако има такава.

Турнирът ще се организира на всеки две години, съгласно международния календар. Целта е да бъде осигурено трайно развитие на националните отбори чрез участието им в повече оспорвани мачове.

Последни публикации

Leave a Comment