Новини 

Меси далеч пред Роналдо за Златната топка през 2020 година

Футболната 2020 година тепърва навлиза в решителната си фаза, но това не пречи на топ букмейкърите в България и по света вече да правят дългосрочни прогнози. Със сигурност най-ценното индивидуално отличие във футбола е „Златната топка“. Въпреки че почти всички първенства тепърва ще определят шампионите, призьорите и отличените футболисти, към настоящия момент има фаворит за „Златната топка“. Това е звездата на Барселона Лионел Меси. Той получава коефициент 3.60 от българския букмейкър Winbet и е далеч пред конкурентите си за трофея. На второ място е Килиан Мбапе със ставка 8.20, едва трети е дългогодишният конкурент на Меси – Кристияно Роналдо, оценен с коефициент 8.60. Неймар е Кевин де Бройне получават ставки по 13.00. За първи път от доста години насам има толкова изявен фаворит за спечелването на „Златната топка“. И това при положение, че испанската Ла Лига тепърва ще бъде рестартирана след принудителната пауза заради Коронавируса. Барселона е лидер в класирането, но е само на 2 точки пред Реал Мадрид, така че титлата на каталунците въобще не е сигурна. Въпреки това букмейкърите смятат, че Меси няма да има конкуренция за индивидуалното отличие, което се връчва в края на календарната година.

 

Един от най-добрите букмейкъри в световен мащаб Bwin също дава категорично предимство на аржентинеца, като дори го счита за още по-сигурен победител – коефициент 3.25. Тук обаче Роналдо е на второ място със ставка 5.00, което на фона на 8.60 от Уинбет е доста по-престижно. Мбапе и Де Бройне получават коефициенти 6.00 от би уин. 

 

Припомняме, че в последните 12 години, цели 11 пъти Меси или Роналдо печелиха отличието. 10 поредни години – от 2008-ма до 2017-та двамата най-велики настоящи футболисти неизменно бяха абонирани за „Златната топка“. Едва през 2018 година хърватинът Лука Модрич наруши десетилетната традиция, печелейки трофея, но през 2019 година той отново се върна притежание на Меси. Така звездата на Барселона има общо 6 „Златни топки“, докато за Роналдо остават пет.

Когато говорим за дългосрочни прогнози българският букмейкър Efbet дава изключително разнообразни възможности в тази насока. Има десетки варианти, които любителите на залозите могат да изберат – победител в Топ първенствата на Европа, голмайстори във водещите шампионати, победители в отделните групи в турнира Лига на нациите и т.н. За феновете на английския футбол букмейкърът не предлага коефициент за шампионска титла заради почти 99% сигурната титла на Ливърпул. Има обаче избор за голмайстор на сезона, като Джейми Варди е лидер с коефициент 3.30. Пиер-Емерик Обамеянг е втори с шанс, оценен с 5.25. Титла на Барселона е оценена със ставка 1.55, докато първо място на Реал Мадрид се оценява с 2.25. В Италия Ювентус да спечели за пореден път Скудетото се оценява с 1.40, докато за Лацио коефициентът е 3.45. Най-сигурен изглежда шампионът на Германия, за когото ставката в Ефбет е 1.01…

Последни публикации

Leave a Comment