Трансфери 

Барселона започна да харчи парите от Неймар

Барселона започна да харчи парите от Неймар за нови трансфери, а ето кои са ТОП 10 трансфери през изминалата седмица.

1.Гюлфи Сигурсон

Атакуващ полузащитник, на 27 години

“Суонси” → “Евертън” (49,4 милиона евро)

В този трансфер няма да има нищо изненадващо, ако не заради цената му. И все пак, почти 50 милиона евро за играч на нивото на Сигурдсон, който в момента заема 9-о място в списъка на най-скъпите преход лято 2017, изглеждат твърде далеч. Исландец – велик играч, без съмнение, но в момента бразилския Роналдо отиде в “истински” за по-малко пари. Разбира се, светът се е променил малко от 2002 г. насам, но данните за трансферния пазар не са изненадващи. Ясно е, че това придобиване е било в историята на Евертън. Преди това най-голямото придобиване на liverpultsev е Romel Lukaku, закупен от Челси за 35 милиона евро. Ако се съди по факта, че това лято е била продадена на белгийската “МП” за сумата от два и половина път повече пари “карамел” смята все още може.

2.Паулиньо

Централен полузащитник, на 29 години

“Гуанджоу Евъргрийн” → “Барселона” (40 милиона евро)

Китайското първенство изглежда е мястото, от което голям футбол не се връща. Трансфер Paulinho доказва обратното. Чек за 222 млн от “PSG” дава на отдела за развъждане на каталунците широка сфера на дейност, но първата придобиването след напускане Neimar не оценявам всичко. След като феновете на “Тотнъм” призна най-лошия трансфер Паулиньо в историята на клуба и това не е единствената причина за безпокойство феновете на “Барселона”. Бразилският едва ли е обещаващ играч в своите 29 години, той едва се класира в топ 20 играчи в позицията си в света и е малко вероятно да бъде в състояние сериозно да засили халфовата линия на Барса. В същото време ще се възхищаваме на движението на кариерата на Паулино, която минава от Вилнюс до Барселона за 10 години.

3.Дейвинсън Санчес

Централен защитник, на 21 години

“Аякс” → “Тотнъм” (40 милиона евро)

Платете 40 милиона за играч, чиято пазарна цена е 3 пъти по-малка, това е така на английски. Във Висшата лига те обичат да изхвърлят пари, особено за предполагаеми обещаващи централни защитници. Джон Stounz (55600000), Николас Отаменди (44600000), Шкодран Мустафи (41 млн), Antonio Rüdiger (35 м), Victor Lendelof (35 м) Мангала Елиаким (30500000) – повечето Тези трансфери са слабо свързани с концепцията за цена / качество. Но не е забранено да живеете богато. Фенове на “шпорите” са чакали първите години на трансфера, но младият колумбийски защитник едва ли задоволи апетита на феновете. Що се отнася до Санчес, той беше откритие миналия сезон в Холандия: “Аякс” през лятото на 2016 го купи за 5 милиона, докато играят на щедростта на английски клуб, успял да спаси прехвърлянето му на стойност 8 пъти повече! В първенството на 2016/17 той даде най-голям брой прецизни зъбни колела, по-често той прави топката от границата на наказателното и печели повече от всеки друг езда бойни изкуства. Въпреки отличната статистика на Санчес, не забравяйте многото примери, когато звездата на Ередивизи бързо изчезна във Висшата лига.

4.Блейз Матеуиди

Защитен халф, 30-годишен

“PSG” → “Ювентус” (20 милиона евро)

В петък “Ювентус” обяви преминаването на опитния халф, а в събота той прави дебюта си в Серия А, идва като резерва в победния мач срещу “Каляри” (3: 0). В Торино, и без това имаше силен отбор в средата на терена и с пристигането на опции Блез Матюиди на Алегри е станала още по-голяма. В този случай, ако смятате, че испанският As, французинът се оказва алтернативна възможност за “старата дама”. Turintsev първи избор е 23-годишният полузащитник на “Реал” Матео Ковачич, за когото “Ювентус” е готов да плати 75 милиона евро. Изненадващо, Мадрид на тази сделка не се приеме, независимо от факта, че Хърватия не винаги се проведе в екипа на рамка на Зидан.

5.Джовани Симеоне

Нападател, на 25 години

“Генуа” → “Фиорентина” (15 милиона евро)
Генуа – Ювентус. 2: 0. Джовани Симеоне прави двоен – “Юве” е “изгаряне”!

Син Диего Симеоне бързо счупи италианския футбол. Само един гост на целта на Ювентус си заслужава. В крайна сметка, Симеоне, младши стреля 12 гола в Серия А и отиде на промоция до Фиорентина. “Генуа” спечели на трансфера си три пъти повече от преди година, плати “River Plate”. Във Флоренция Симеон ще се присъедини към двама други синове от 90-те звезди – Янису Хаджи и Федерико Чиез.

6.Хосе Искейро

Нападател, на 25 години

“Брюж” → “Брайтън” (15 милиона евро)
Лестър – Брюж. 2: 1. Хосе Исвердо

В началото на юни колумбийската крила се интересуваше от “Спартак”. Червеното и бялото все още се люлееха за наистина голям трансфер и Искеро влезе в Висшата лига. Новобранец на Висшата лига зад лидера ПСВ Дейви Прьопер е подписала един от най-добрите играчи в белгийското първенство за втори път в рамките на няколко дни актуализиране рекорд за трансфер клуб.

7.Софиан Фегули

Център нападател, на 27 години

“Уест Хем” → “Галатасарай” (4,25 млн. Евро)

Технически алжирски е в добро състояние по време на изпълнението на “Валенсия” в Примера дивисион, но в “Уест Хем”, където той се премества миналото лято, случаят не е отишъл. През първия сезон той вкара 3 гола и даде 3 асистенции – не заради тази статистика той беше поканен от “чуковете”. Лондонският клуб не се занимаваше с “Галатазарай” дълго време, продавайки го на Фигули на сходна цена. Истанбулският клуб стимулира крилото с отлична заплата от близо 4 милиона евро годишно.

8.Карлос Бака

Нападател, на 30 години

“Милано” → “Виляреал” (наем за 2,5 милиона евро)

За Бъки миналия сезон в “Милан” не беше лошо: 13 гола + 5 асистенции не намекнаха за скорошното раздяла с колумбийския. Но това лято червено и черно получиха това, което не бяха имали от дълго време – пари и започнаха активно да я изразходват. На “Сан Сиро” дойде Андре Силва, така че Бакк трябваше да търси нов клуб. Това е било установено в добре познат на него Испания. В сметката си в Ла Лига 34 гола в 72 мача за Севиля. В предстоящия сезон, неговата точкова сметка, той ще попълни във “Виляреал”.

9.Джави Гарсия

Защитен халф, 30-годишен

“Зенит” → “Бетис” (1,5 милиона евро)

“Зенит” продължава да разтоварва щатното разписание: списъкът на онези, които напуснаха това лято, вече достигна 12 души. Друг играч на изхода е Джави Гарсия, за който в един момент “Ман Сити” е платен 16.8 милиона. “Бетис” даде много по-малко за средата, а новобранецът непосредствено след представянето в новия отбор по някаква причина докосна бившия клуб. Кажете, че в представянето си като играч на “Бетис” фенове създадоха повече шум от над 50 хиляди зрители в “Санкт Петербург”. След това обаче Гарсия се опита да се оправдае, като каза, че думите му са били неправилно интерпретирани.

10.Hese

Нападател, на 24 години

“PSG” → “Стоук Сити” (лизинг)

Преди година парисийците купиха ученик от “Реал” за 25 милиона евро, което за настоящите собственици на клуба е символично. Испанецът не се свикна с екипа на Унай Емири, а при пристигането на Неймар шансовете му да се промъкнат към левия фланг на атаката се втурнаха на нула. Зад него Хес отиде в Стоук Сити на работниците и селяните и в събота отбеляза гол в първата игра за новия клуб, като победи “грънчарите” над Арсенал.

Последни публикации

Leave a Comment