Европейско първенство 2024 Франция 

Мбапе ще играе срещу Холандия? Маската му вече е готова

Той проведе първата си тренировка с маска след контузията на носа си

 

Килиан Мбапе имаше тъжен старт на Европейското първенство: не успя да вкара гол и напусна терена рано с неприятна контузия. В края на мача срещу Австрия нападателят счупи носа си при схватка със защитника Кевин Дансо и веднага отиде в болницата в Дюселдорф. Килиан със сигурност все още участва в турнира, но участието му във втория кръг на груповата фаза срещу Холандия е под сериозен въпрос.

В сряда нападателят се появи на тренировката на “трикольорите”, но работи по индивидуален план, за да елиминира риска от влошаване на травмата. На основата на носа на футболиста имаше фиксираща лепенка и лицето му изглеждаше леко подуто.

В четвъртък се проведе пресконференция, на която Дидие Дешан и Антоан Гризман отговориха на въпросите на журналистите. Мнозина се интересуваха от състоянието на Мбапе, но конкретен отговор не беше даден от нито един от представителите на националния отбор.

“Килиан се чувства много добре, носът му е малко подут. Ще го наблюдаваме възможно най-дълго и ще вземем решение в зависимост от това как се чувства. Не знам дали ще играе”, коментира Гризман.

“След тежко мозъчно сътресение със сериозни последици, възстановяването му върви в правилната посока”, оцени ситуацията Дешан. – “Вчера той успя да излезе на тренировка и да поработи малко. Същото ще се случи и тази вечер. Трябва да сме сигурни, че той ще бъде на разположение утре”.

Килиан излезе за днешната тренировка на Франция с предпазна маска. Така шансовете му да играе в мача срещу Холандия се увеличиха значително. Мбапе, както беше обещал, подходи към появата по оригинален начин. Вместо като маска на костенурка нинджа обаче маската беше изработена в цветовете на френското знаме със златен петел – символа на националния отбор.

Последни публикации

Leave a Comment