Европейско първенство 2024 

Тайната зад паса на Роналдо към Фернандес: смяна на обувките

В събота, 22 юни, Португалия победи Турция с 3:0 на Евро 2024, като един от най-запомнящите се моменти в мача беше третият гол на отбора. В 56-ата минута Кристиано Роналдо се озова с топката в наказателното поле, готов да отбележи. Вместо това, Роналдо подаде на съотборника си Бруно Фернандес, който лесно направи резултата 3:0. Тази неочаквана и алтруистична постъпка на Роналдо предизвика множество обсъждания в социалните мрежи.

Причината за този пас се крие в нещо толкова обикновено, но в същото време значимо – смяната на обувките на полувремето. Внимателните зрители забелязаха, че през първото полувреме Роналдо играеше със зелени обувки, а през второто – с розови, на които беше изписано името “Матилда”. Оказва се, че Матилда е името на седемгодишната дъщеря на Бруно Фернандес, което той често използва при празнуване на голове.

Според теорията, Роналдо е взел обувките на Фернандес на полувремето. Така, когато подаде на Фернандес за гола, той всъщност играеше с обувките на своя съотборник. Тази символична връзка между двамата играчи показва колко силна екипна работа и приятелство има в отбора.

С тази победа Португалия си осигури първото място в групата и се класира за плейофите на Евро 2024. Отборът на Роберто Мартинес ще изиграе последния мач от първия етап срещу Грузия в Кьолн в сряда.

Това събитие, освен че разкрива интересна история зад терена, подчертава колко важна е сплотеността и взаимната подкрепа в спорта. Роналдо, макар и на прага на нов рекорд, предпочете да помогне на своя съотборник, което още веднъж доказва, че футболът е много повече от индивидуални постижения – той е игра на екип и приятелство.

Последни публикации

Leave a Comment